JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Teknik i domstol

Tingsrätten har tekniskt avancerad men lättanvänd presentationsutrustning i sina förhandlingssalarna. Det är därför möjligt för parterna att visa eller spela upp material under en rättegång.

Vill man visa material från en egen bärbar dator ansluts denna enkelt till tingsrättens utrustning. Utöver detta finns också stationär utrustning med så kallad dokumentkamera för visning av fysiska dokument eller föremål samt VHS-bandspelare och CD-/DVD-/DivX-spelare som klarar att hantera de vanligast förekommande bild- och videoformaten. Bildmaterialet visas via projektorer på två större dukar som alla i tingssalen har möjlighet att se.

Tingsrätten har ingen möjlighet att visa material ifrån USB-minnen eller andra flyttbara lagringsmedia och vi har inte heller möjlighet att hantera filer i dataformat som inte stöds av vår CD-/DVD-/DivX-spelare.

I händelse av att ni önskar visa material ifrån exempelvis ett USB-minne eller om filformatet inte är kompatibelt med vår utrustning så krävs det att ni själva tar med en bärbar dator att spela upp materialet på.

Tingsrätten använder under inga omständigheter rättens egen dator för uppspelning av material.
Senast ändrad: 2018-09-18

Vill du visa material vid förhandlingen?

Om du är part i målet och har material som du vill använda under en rättegång är du välkommen att vända dig till vår teknikansvarig. Detta främst i syfte att kontrollera så att materialet går att visa. I mån av tid och möjlighet kan vi även testa material och utrustning innan rättegången. Be att få tala med teknikansvarig som du når via telefonnummer 08-561 695 00.