JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Arbeta på tingsrätten

I menyerna till vänster kan du söka information om:

  • lediga tjänster vid Attunda tingsrätt (och inom Sveriges övriga domstolar)
  • hur du söker notarietjänstgöring
  • sommarnotarietjänst som är en betald utbildningstjänstgöring där syftet är att ge ferielediga juriststudenter erfarenhet och utbildning
  • jurist-/uppsatsatspraktik där juriststuderande kan söka 10 veckors uppsatspraktik. Arbetsuppgifterna under praktiken motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda tingsnotarier utför vid tingsrätten.

  

Prao/praktik för grund- och gymnasieelever?

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda prao- eller praktikplatser utan för grund- och gymnasieelever erbjuder vi endast studiebesök på tingsrätten.
Senast ändrad: 2019-04-04

Om Attunda tingsrätt

Attunda tingsrätt är en av landets större tingsrätter med cirka 140 medarbetare som arbetar i ljusa och fräscha lokaler vid Sollentuna station och centrum. Domsagan omfattar tio norrortskommuner i Stockholms län. Målsammansättningen är bra med ungefär lika många brottmål som tvistemål. Tingsrätten når regeringens verksamhetsmål och avgör drygt 10.000 mål och ärenden per år.

Tingsrätten har en inarbetad förbättringskultur med ett väl utvecklat ledarskap och medarbetarskap. Tingsrättens uppdrag är styrande för verksamheten. Stämningen är god med ett gemensamt åtagande att ta tillvara och utveckla olika erfarenheter och medarbetarnas samlade kompetens.

Tingsrättens värdegrund bygger på kompetens, tillgänglighet och rättssäkerhet.